Bahagia itu cuma bersama dia . Terima kasih cinta . Untuk Syurga kasih yang telah terbina sejak tahun lebih yang lepas .
MENJEMPUT BIDADARI

Saturday, 1 June 2013

PULAU PANGKOR

A lot of memory .
Okayy , agak lama aku ta menconteng blog aku yang ta berapa na indah ni . tapi , malam ni , aku akan conteng jugak . buat ape yang patut ta patut . haha . aku na kongsi percutian aku dengan Cinta , Heizen , dan Aidil di Pangkor baru baru ni :)

                                    weeee . semasa menunggu ketibaan ikan bakar . With my lovely husband.
                                                            En. Afiq Bin Raduan

Okayy . Aku bukan pergi berdua je . Aku pergi berempat . Na kata honeymoon , ta jugak lha . Sebab reramai kan . Tapi , enjoy jugak lha . Seronok . Pangkor , even kecik , tapi pantai dia cantik , air jernih . Ta rugi melancong dalam Malaysa ni :D Serious talk . HAHAHA .

Okayy . Kami pergi dalam 4 hari 3 malam . Perjalanan dari Seremban ke Lumut agak makan masa jugak lha . Habis sakit buntut aku duduk berejam dalam bus tu . Hoii , jimat kan , na buat macam mana , naiik bus lha :D Save bajet . Kami gerak dari Seremban dalam pukul 10 , then sampai ke Jeti Lumut around 4pm , if i'm not mistaken . Pergh , lama jugak lha . Sebab driver tu memang berhat hati betul . Selamat jugak kami .

Then , sampai ke Jeti lumut , kitorang terus beli ticket ke Ferry ke Pangkor . MYR 10 je seorang untuk perg balik . Murah kan ? HEHEHE . Suka aku . Perjalanan ke Pangkor naik Ferry tu makan masa setengah jam jugak lha . Nasib ta de dalam kalangan ktorang yang mabuk laut :) Masa dalam Ferry tu , aku kerap merungut dekat En. Husband , bila na sampai , sebab Ferry tu macam gerak ta gerak je . Maklum lha , ta duduk tep tingkap . Bila aku panjangkan leher  , jenagh ke luar tingkap , mak ai . Laju rupanya . HAHA . Act , ni kali ke 2 aku ke Pangkor . Cuma kali ni excited lebih sebab pergi dengan suami sendiri . Heeeeee .

Okayy . Dalam pukul 5 kami sampa ke Pangkor . Fuhhh . Seronok . Terus dapat kan teksi . Ala , yang warna pink tu . Cecomel je . HAHA . 1 teksi , MYR 15 . Ta kira berapa kepala . HEHE . Murah lagi . Nampak ta ? KIHKIHKIH . Sampai ke Pangkor tu , ta perlu risau pasal transport , sampa je kat Jety Pangkor , berebut driver teksi untuk tawar kan perkhdmatan mereka . Serious talk .

Okayy  , kami dibawa ke tempat penginapan kami dekat area Teluk Nipah . Chalet je . Tapi best kot . Horizon Inn nama chalet tu . Pergh , even murah , tapi , ngam teruk , depan pantai and depan pantai . PepagI kalau bangun tidur , selak langsir/keluar ke verandah , hadap pantai and muka beach boy . HAHA.

Hurm , disebabkan kitorang sampai lambat , so , ktorang decide untuk rest kejap and kelaur makan malam around 9 pm . Biar hilangkan letih tu kejap . Pergh , ape lagi . LENA baq hang .

Malam tu , kitorang pergi melayan kan bakar . Okayy . Ikan segar segar . Plih je na ikan ape , size ape , dari kecik sampai ke besar . SIAP MASAK . HARGA SAMA . Huii , baik amek yang besar ye ta ? HAHA

Untuk hari kedua , kitorang terjun pantai . Perg snorkeling , layan banana boat and one more thing , aku ta tahu lha ape nama benda alah tu . Yang penting , bila aku naik , hubby aku steady je . Yang aku ni kat sebelah , dah terlambung lambung . Bak kata laki aku  , ' padan muka , sape suruh kecik sangat ' Cehh . HAHA . Memang tu kebenarannya . Aku kecik , ta besar mana pun . Tu aku terlambung lambung . Heyy , si Heizen tu pun sama . Hubby dia rilex je macam macam hubby aku . Aku dengan dia je terlambung lambung . Terhentak hentak . Habis lenguh satu badan . Sadis bhai . HAHA .

Pangkor tu , ta de lha besar mana . Tapi berbaloi lha jugak . Kopak lha jugak purse . HAHA . Tapi ngam teruk . Dapat jugak cari ole ole untuk family semua . Malam , makan pun kenyang . Siang ta payah cakap , memang melantak habis . Okayy . Kat sini , aku kongsi skit pics kitorang . Sikit je tahu . HAHA .



                             Okayy . En. Husband tersengih sengih sementara menunggu Heizen and Aidil.
                                                      Masa untuk menikmati ikan pari bakar .


                                   Ehem ehem . Berposing sekejap atas permintaan En. Husband .
                                         Ehh , ternampak siku Heizen interframe di situ . HEHE


                                     HEHE . Di Lumut Jetty . Sempat lagi kami berposing . Well , kenangan tu .
                                                      Thanks Heizen for this photo .

Okayy , tu je sedikit sebanyak gambar and cerita yang boleh dikongsi . Act , ade banyak lagi gambar , tapi ade yang ta menepati piawaian En. Husband . Makanya , ta lepas lha gambar tu untuk di upload . Maklum lha , suami ku ustaz . Ustaz yang ku sayang . HEHE . Okayy , next entry , aku akan upload pasal pengalaman Heizen and hubby dia . Berserta gambar mereka .Tu pun , kalau mereka izinkan lha .

Tu je setakat ni , salam pengakhiran , - Cik Gadis -

No comments:

Post a Comment